معرفی رشته های حسابداری

 

 

معرفی رشته های حسابداری

رشته های حسابداری

 

حسابداری موسسات انتفاعی به دو شاخه اصلی «حسابداری مالی » و« حسابداری مدیریت » قابل تفکیک است . و سایر رشته های حسابداری را می توان به نوعی از مشتقات این دو شاخه محسوب کرد .

۱- حسابداری مالی  :حسابداری مالی وظیفه ثبت و پردازش وقایع مالی موسسات انتفاعی و تهیه گزارشها و صورت های نهایی این موسسات را عمدتا” برای استفاده کنندگان خارجی بر عهده دارد .

۲-حسابداری مدیریت :حسابداری مدیریت وظیفه تهیه اطلاعات مالی مورد نیاز مدیران درونی سازمان در سطوح مختلف را بر عهده دارد تا از این اطلاعات در برنامه ریزی کنترل عملیات و تصمیم گیریها استفاده شود .

۳-حسابداری صنعتی :یکی از مهمترین زیر مجموعه های حسابداری مدیریت است که در موسسات تولیدی و خدماتی وظیفه محاسبه قیمت تمام شده کالاها و خدمات را بر عهده دارد

۴-بودجه بندی:یکی دیگر از زیر شاخه های حسابداری مدیریت است که وظیفه کمی کردن و عددی نمودن برنامه های موسسه و یا اصطلاحا” «به زبان پول درآوردن برنامه های» موسسه را بر عهده دارد . کمی کردن برنامه های موسسه ، هماهنگی فعالیت ها و کنترل و نظارت بر آنها را تسهیل می کند.

۵-حسابداری دولتی یا حسابداری موسسات غیر انتفاعی  :ثبت و گزارشگری وقایع مالی موسسات دولتی نظیر وزارتخانه ها و نیز موسسات عام المنفعه ای چون موسسات خیریه و آموزشی در این رشته از حسابداری صورت می گیرد.

هر چند اصول کلی ثبت و حفظ اطلاعات مالی موسسات غیر انتفاعی و انتفاعی شباهت بسیاری به همدیگر دارد اما از آنجا که هدف موسسات غیر انتفاعی کسب سود نیست برخی از اصول اصلی نظیر درآمد ها و هزینه ها با موسسات انتفاعی تفاوت دارد .

۶- حسابرسی:اساس کار حسابداران  بر پایه قبول اصول و موازین معینی است که مبنای تهیه گزارشات و اطلاعات مالی آنها می باشد . این اصول که دارای اعتبار بین المللی است به         « اصول پذیرفته شده حسابداری » GAAPمرسوم است حسابرسی فعالیتی است که هدف آن بررسی درستی و قابل قبول بودن گزارشات و اطلاعات ثبت شده در دفاتر مالی موسسات است تا اطمینان حاصل شود که« اصول پذیرفته شده حسابداری » در تنظیم این گزارشات و دفاتر مالی به کار گرفته شده است . اگر حسابرس این فعالیت را در قبال استفاده کنندگان داخلی موسسه انجام دهد وی را حسابرس داخلی و چنانچه استفاده کنندگان خارجی فردی را مامور رسیدگی به دفاتر و عملیات مالی موسسه کنند این حسابرس ها را حسابرس مستقل یا حسابرس خارجی می گویند .

نکته : هر چند نتیجه کار حسابرس ها ممکن است به کشف برخی سوء استفاده ها و تقلب ها منجر شود اما بایستی دقت داشت که هدف حسابرسی مچ گیری و کشف تقلب نیست و این کار در صورت لزوم در فرآیند بازرسی صورت می گیرد.

 ۷-حسابداری مالیاتی :از آنجا که بخش قابل توجهی از در آمدهای دولت ها از طریق وصول مالیات تامین می شود این رشته ، بر تاثیرات مالیاتی فعالیت ها و عملیات مالی تاکید دارد

منبع: کتاب دانش مسائل روز از انتشارات نگاه دانش


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 26 تير 1392برچسب:معرفی,رشته,حسابداری,حسابرسی,مدیریت,مالی مالیاتی,, | 22:35 | نویسنده : حامد مغانلو |